KOSGEB Kredileri Nasıl Alınır?
KOSGEB kredileri ve hibeleri KOBİ ve genç girişimcilerin maddi sıkıntılarını bir nebze olsun çözüyor. Genç girişimciler için kredi almadan önce takip etmeleri gereken bir rota var. KOSGEB kredilerini almak için, ilk defa başvuracaklar, girişimci kursuna yazılmalı ya da daha önce üniversitede bu dersi almış olmalılar. Kurs almayanlar kredilerden ve hibe programlarından istifade edemiyor. Sonraki aşama da KOSGEB İş planı dosyasını hazırlamak ve jüri önünde bu iş fikrini savunmak. O yüzden orijinal, önü açık, para kazandıracak ve eleman almanızın önünü açacak bir iş fikri bulmanız gerekiyor. KOSGEB kredisi almayı düşünen genç girişimcilerin belli bir sermayesinin de olması gerekiyor. Neticede KOSGEB nakip parayı ilk kez başvuran girişimcilere vermiyor.
KOSGEB Girişimcilik Kursu
Bireyler, parlak bir iş fikrine sahip olabilirler. Ancak işletme açmak, yürütmek ve kalkındırmak plan ve program ister. O yüzden bu kurs gereklidir. Sizinle beraber kursa başvuran her girişimcinin aklında benzersiz bir iş planı olmalıdır. Seçilen sektörün de KOSGEB tarafından desteklenmesi gerekiyor. Desteklenen sektörleri öğrenmek için resmi sitesine girerek NACE kodlarını inceleyebilirsiniz. Böylece daha işin başında ne yaptığınızı bileceksiniz. Girişimcilik kursu girişimciyi işe hazırlaması amaçlanan bir kurstur. Girişimcinin genel özellikleri, büyük başarılara imza atan model girişimcilerin hayatı, hangi sektörlerin nasıl işlediği konusunda bilgi sahibi olursunuz.
KOSGEB İş Planı
Bu iş planı birkaç sayfalık PDF dosyasından oluşuyor. Girişimcinin bu dosyayı özenli bir şekilde hazırlaması bekleniyor. İş fikrinin açıklanması, ortakların bilgisi, yönetim şeması, kurulacak işletmenin yeri, rakiplerin durumu, SWOT analizi, şirketin artıları eksileri, hammadde girdisi, kuruluş aşaması masrafları, eleman masrafları, ne üretileceği, kaça mal edileceği ve kaça satılacağı gibi ayrıntılı bilgiler KOSGEB iş planı içinde yer alıyor. Bu planı hazırlamadan önce sektörün piyasadaki durumunu incelemek, rakiplerin ne yaptıklarını mercek altına almak gerekiyor. Kişi büyük kazanç sağlayacağı bir işletme hayalini kurarken tüm avantajları ve dezavantajları hesap etmelidir. Dosyayı inceleyen jüri onay verirse kredi ve hibe almanızın önünde başka bir engel kalmıyor. Öz sermayenizle işi kurup, aldığınız her şeyi ve masraflarınızı faturalandıracaksınız. KOSGEB bu faturalara bakarak bu masrafların bir kısmını karşılayacak. Ama şunu da eklemeliyiz ki, bir işletme açtığınızda en az 3 yıl bu işletmeyi faaliyette tutmanız şartı vardır.
KOSGEB 2020 Kredileri
İlk defa kredi alacaklara, KOSGEB kuruluş desteği olarak 5.000 TL ve sermaye şirketi için 10.000 TL ödemektedir. EK olarak performans desteği adı altında kuruluştan 540. Güne kadar 5.000 lira, bu günden 1079. Güne kadar 10.000 lira ve 1080 gün üstünde devam eden işletmeye 20.000 lira vermektedir. 5.000 lira da sertifika desteği sunmaktadır. Kurum, II.performans döneminde de 5.0000 lira, 15.000 lira ve 20.000 lira daha ek destek vermektedir.
Bence kredi çekmek kotu bisey
Müthiş ve mükemmel bireysel kredi ben gayet memnun kaldım herkese de tavsiye ederim emeği geçenlere teşekkürler
Krediler güzel kullanışlı araştırın ona göre tercih edin sonucu husran olabilir çünkü
Guzel yardim yapiliyormus
Çok detaylı anlatılmış ayrıntılı karışık bir anlatım değil açıklayıcı olmuş beğendim