Yabancı Banka Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? Yabancı Kredi Nasıl Alınır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nakit gereksinimini karşılamak isteyen fazlası şahıs kredi müracaatı yaparak bu hali çözüme ulaştırmayı tercih ediyor. Fakat kredi talebinde yer alır iken düşük kredi notu kredi onayının verilmemesine amacıyla olabiliyor. Bu gibi bir halde vatandaşlar yabancı bankadan kredi alınır mı sorusunu soruyor. Yabancı banka kredisi söz hususu olduğunda bilinmesi gereken fazlası nokta mevcuttur. Yazımızda yabancı bankadan kredi alabilmek amacıyla neler yapılmalı sorusunun cevabını bulabilirsiniz.

Yabancı Banka Kredisi Nedir?
Türkiye’deki bütün bankaların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kayıtlı olması dolayısı ile kredi notu düşük olan vatandaşlar kredi çekmekte zorlanıyor. Bu gibi bir halde yabancı bankalardan kredi çekmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Fakat yabancı banka kredisi çekmek o kadar da basit değildir. Yabancı banka kredisi müracaatı gerçekleştirme amacıyla genelde danışmanlık şirketleri ile çalışmanız lüzumludur. Aynı vakitte bir Türk vatandaşının vatan dışındaki bir finans kuruluşundan kredi çekmesi de birtakım uluslararası anlaşmaların hususuna göre belirlenmektedir.

Yabancı Bankadan Kredi Alınır Mı?
Yurt dışında tespit edilen bir bankadan kredi çekmek basit değildir. Bu amaçla bir danışmanlık firması ile anlaşmanız önerilir. Sonuç olarak yapılması gereken bütün işlemler danışmanlık şirketi doğrulusunda yürütülür ve kredi onayı almanız amacıyla lüzumlu düzenlemeler yapılır. Bunun haricinde normal bir vatandaşın vatan dışına giderek kredi talebinde bulunması olası değildir. Fakat Türkiye’de bilinenin aksine fazlası yabancı banka mevcuttur. Bu bankaların bir fazlası BDDK kaydı ile hizmet verdiğinden kredi notunuz düşükse olumlu bir yanıt almanız da zordur.

İhracat İçin Yabancı Bankadan Kredi Almak
Türkiye’de devlet bankası statüsü ile kurulmuş olan Eximbank, ticari faaliyetler amacıyla lüzumlu olan kredi gereksinimlerini karşılamaktadır. 1987 senesinde kurulmuş olan Eximbank, Türkiye İhracat Bankası olarak da bilinmektedir. İhracat yapacak olan ve nakit gereksinimi tespit edilen iş sahipleri belirli şartlar karşılığında rahatlıkla kredi alabilir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!