Kredi Kartı Limit Artışı Nasıl Olur?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde hemen herkesçe kullanılan kredi kartları önemli ödeme araçlarından biri olarak dikkat çekmekte. Taksitli ya da tek çekim alışveriş yapma avantajı sunan kredi kartlarının belirli bir limiti vardır ve bu limit kişinin tercihinin yanı sıra banka onayına da bağlı elbette. Nakit para yerine kullanabileceğiniz kredi kartının limitinin nasıl artırılacağını merak ediyorsanız tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Kredi Kartı Limiti Nasıl Belirlenir?

Kredi kartı limitinin belirlenmesi kişinin kazancına bağlı olarak yapılmaktadır. Buna göre ilk defa kredi kartı başvurusu yapmış olan kişilerin ilk yıl için kredi limitleri gelirin maksimum 2 katı olacak şekilde belirlenir. Sonraki yıllarda ise kredi kartı limiti gelirin 4 katına kadar çıkartılabilir. Ancak kredi kartı limitinin yükseltilmesi sadece gelirle doğru orantılı değildir. Kişinin ödeme alışkanlıkları ve kredi kartı borcunun olup olmaması da duruma etki eder.

Kredi Kartı Limit Artırımı Nasıl Yapılır?

Kredi kartı limit artırımı yaptırmak için öncelikle gelirinizin arttığını belgelemeniz gereklidir. Gelir artışını gösteren belge ile bankanıza başvuru yaparak kredi kartınızın limitini yükseltebilirsiniz. Ancak geliriniz artış yapmadıysa ve siz yine de kredi kartı limitinizi yükseltmek istiyorsanız kredi notunuzu yükseltecek işlemler yaparak kredi kartı limitini artırabilirsiniz. Kredi notunun yüksek olması geliriniz artmış olmasa bile kredi kartı limitinin artmasına yardımcı olacaktır. Bunun için kredi kartı borçlarınızın tamamını ödemeli, asgari ödemeden kaçınmalı ve düzenli alışveriş yapmalısınız.

Kredi kartı kullanım alışkanlıklarınızı iyileştirdikten sonra bankanızın mobil bankacılık uygulamasına giriş yaparak kredi kartı limit artırımı için başvuru yapabilirsiniz. Kısa süre içinde olumlu ya da olumsuz yanıt gelecektir.

Kredi Kartı Limit Artırımı Kaç Günde Olur?

Kredi kartı olan ve limit artırımı yapmak isteyen kişiler bu işlemin ne kadar süreceğini merak etmektedir. Gelir düzeyiniz arttıysa ya da kredi notunuz pozitif yönde yükseldiyse rahatlıkla kredi kartı limit artırımı yapabilirsiniz. Genellikle limit yükseltme süreci 24 saatten kısa sürede gerçekleşmektedir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!