Bireysel Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Bu konuda yalnız değilsiniz. Herhangi bir nedenle bankadan kredi aldım ve borcu ödeyemedim. Aşağıdaki süreç nasıl çalışır? Adım adım deneyimlerin listesi;

  • Belirlenen kredi taksitini ay sonunda ödemezseniz, ay sonunda bankadan uyarı SMS’i ve çağrı alırsınız. Bay xx, krediyi ödeyin vb. Formdaki ilk mesaj gelecek.
  • Borçlar ikinci ayda durdukça, çağrılar ve mesajlar artar ve uyarılar yoğunlaşmaya başlar. Sürekli aranır ve taciz edersiniz. Bu çağrılar bazen bir tehdit ölçeğine ulaşır ve derhal borç kullanımından haberdar edilir.
  • Ödenmemiş borcun süresi iki ay içinde dolarsa, bankanın hukuk departmanı çalışır ve yasal işlemin başlayacağı konusunda uyarılırsınız. Öte yandan, borç kompozisyonu için bir teklif sunulmuştur. Taraflardan hiçbiri kabul etmezse, herhangi bir borç ödeyemez ya da ödeyemezsiniz, yasal işlemler başlar ve ödeme emirleri noterden gönderilir. Bu belgede, borcunuzu bir hafta veya 15 gün içinde tam olarak ödemeniz gerekir.
  • Notere rağmen ödeme yapmazsanız, icra dosyası açılır ve şimdi 5 milyon zorunlu vatandaştan birisiniz.
  • Uygulama sürecinde, nöbetler başlar ve borç faizleri başlar. Bir seferde beş bin borç 10.000 lira olabilir.
  • Ücretli bir çalışansanız maaşınız 4/1 hacizdir. Bu ilk yapılacak şey. Eğer borç çok yüksekse ve maaş haczi bunu karşılamıyorsa, rehin kayıtlı araç veya mülke uygulanır.
  • Maaşlar, gayrimenkuller veya taşıtlar kayıtlı değilse herhangi bir işlem yapılması gerekmez. Bir bankanın yapabileceği hiçbir şey yok. Ev hacizleri onlar için yararlı değildir, bu yüzden sık sık aramak ve taciz etmekten başka yapabileceğiniz çok şey yoktur. Tehditleri bu süreçte ciddiye almayın. Çünkü hiçbiri geçerli değil. Doküman için ödeme yapmazsanız, sorun yoktur.

Kredi Borcu İcra Süreci

Almış olduğunuz kredinizi art arda 2 ay ödeyemezseniz, 3 aylığına infaz gerçekleşir ve mahkeme görülür. Yürütülen dosyaya itiraz dilerseniz gerçekleştirebilirsiniz fakat bu durumun borcunuza itirazla hiç bir ilgisi yoktur. Mal varlığı 7 gün süresince icra dairesine bildirilmelidir. kayıtlı bir şey olup olmadığının önemi yoktur bu nedenle ürünü bildirmeniz şarttır.

Bir bordro, araba veya emlak kaydınız yoksa, dilekçenizi dilekçenizle gösterin ve borcu kabul ettiğinizi gösterin, ancak ödeme yetkiniz yok. Bu dönemden sonra borç faizi devam etmekte ve zorbalık belirli bir dönemde artmaktadır. Üç yıldır ödenmemiş borçlar varlık şirketine devredilir. Bu varlık şirketleri ile kolayca pazarlık yapabilirsiniz. 3.000 liralık sözleşme ile 10.000 TL borcunu kapatabilirsiniz.

Kredi Borcu Yüzünden Hapis Cezası Olabilir Mi?

Banka avukatları borçlularınızı tehdit etmenin en kolay yoludur! Kredi borcu için asla hapishane yoktur. Bunun için endişelenmene gerek yok. Avukatın taciz mesajlarına, tehditlerine ve aramalarına aldırmayın. Size karşı bir arama emri çıkarır ve bankaya zarar veren bir sahtekarlık yaparız. Evinize baskın yapıyor, hapse atıyor ve avukatlara karşı suçlama yapıyoruz gibi tehditlerle karşı karşıyaysanız.

Bir avukat için kesinlikle cezalandırılacaksınız. Bu tehdide izin vermeyin ve telefonda tartışmayın. Eğer bir bankaya veya yöneticiye veya avukata bu borcu ödeyen ve imzalayan ve belirtilen tarihte ödeme yapmayan bir biçimde yazılı belgeler sağlarsanız, 15 ila 3 ay hapis cezasına çarptırılırsınız. Ancak, en son yasaya göre, bu ceza davası kaldırılacak, ancak herhangi bir belge imzalamadan ödeme sözü vermeyecektir.

Kredi Borcu Nasıl Yapılandırılır?

Borcunuzu gerçekten ödemek istiyorsanız, ancak olasılıklar sınırlıysa, banka tarafından sağlanan kredi borcu yeniden yapılandırma teklifini kabul etmeniz gerekir. Bu teklif için genellikle uzun vadeli seçenekler vardır ve belirli miktarda aylık borç ödenir.

Bu şekilde, bireysel kredi borcu ödenmezse ne olacağı sorusunun cevabını işlemezseniz borç yükü ortadan kalkar. Tavsiyemiz borcu yapılandırmak ve mümkün olduğunca kademeli olarak geri ödemek. Yapılandırmayı daima bankanızla kontrol edin ve vade numaranızı olabildiğince esnek tutun.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İhtiyaç Kredisi, Taşıt Kredisi, Konut Kredisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!